23.08.2011 г., 18:16 ч.

Когато обичам 

  Поезия » Любовна
580 0 5

Ще те любя с дъждовните пръски!
Ще те любя със биле - омая.
С всяка роза за теб ще възкръсвам!
Със снежинки за теб ще мечтая!

Ще те стопля със бъдник в оджака!
Ще ме пиеш от старото вино.
С дъх на дюля в одая ще те чакам.
Ще ме виждаш в аязмено-синьото.

Аз съм твоите чужди стобори.
Аз съм твойта надежда нечакана.
Аз съм тихото нощно говорене.
Аз съм твоето моминско плакане.

Аз не мога да бъда себичен,
даже в стих, щом пред Бог ми се вричаш!
Мила моя, когато обичам,
пиша тъй, че до гроб да ме сричаш...

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??