8.12.2023 г., 21:49 ч.

Когато птиците отлитат 

  Поезия » Друга
148 1 2

Когато птиците отлитат,

след себе си оставят есента,

килим от златен прах постилат,

в сладък сън отпуска се света.

 

Когато птиците отново се завърнат,

с тях долита пролетния ден,

животворен дъх поема си земята,

изтъкана като приказен гоблен. 

 

Когато птиците криле разперят,

небето тръпне в трепет жив,

че като две реки в едно се леят,

свобода и повей в порив див! 

 

Когато птиците умират,

тихо плаче старата гора,

прощална песен небосводът пее,

последен полет там, към вечността!

© Nebula Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??