17.08.2012 г., 12:03 ч.

Когато си беден 

  Поезия » Гражданска
535 1 0

Когато си беден

 

Когато си беден си по-силен от дявола,

искаш някак си да го подведеш.

Тогава мислиш, че друго не искаш,

а само него да заблудиш.

 

Когато си беден, не мислиш

колко е празна душата ти.

Думи дори не намираш

истина пред хората да кажеш.

 

Да живееш на заем като всички,

да гледаш намръщено света,

побелял и ненужен, бездушен -

колко често кършиш ръка!

 

Когато си беден, си по-силен от дявола

и искаш някак си да го надхитриш.

А когато слова не намериш,

от болка просто крещиш.

 

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??