Когато си беден
Когато си беден си по-силен от дявола,
искаш някак си да го подведеш.
Тогава мислиш, че друго не искаш,
а само него да заблудиш.
Когато си беден, не мислиш
колко е празна душата ти.
Думи дори не намираш
истина пред хората да кажеш.
Да живееш на заем като всички,
да гледаш намръщено света,
побелял и ненужен, бездушен -
колко често кършиш ръка!
Когато си беден, си по-силен от дявола
и искаш някак си да го надхитриш.
А когато слова не намериш,
от болка просто крещиш.
© Мария All rights reserved.