5.09.2007 г., 21:00 ч.

Когато слънчогледите умираха 

  Поезия
713 0 12

Когато слънчогледите умираха,
жътварките в реките
давеха очите си,
а моето сърце издъхваше
по дланите на скитници.

Не ти повярвах, циганко,
че с времето
от мене ще останат само нишките,
а пръстите предателски
ще ме изгубят
сред черен пламък във огнището.

Угаснаха със мене листите,
от дъбовите дънери отрязани,
печатите им - пръстени -
са също като моите,
през жилата,
най-скъпото в живота ни -
децата ни белязали.


 

© Киара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??