Когато те замерват... Избери
със камъните замък да издигнеш.
Не вярвай вече в дребните лъжи,
че мост ни свързва и докосва ни душите.
Защо ти трябваше да полетиш?
Замерват с прашки всички волни птици.
(„Русалките”разкъсваха звезди,
пришиваха в очите им куршуми.)
Когато те оплюват... Разбери,
не могат и влечугите да литнат...
Защо по устните стрела кърви,
убивайки с отровата мечтите?
© Василена Костова Всички права запазени