Feb 20, 2010, 1:07 PM

Когато те замерват... 

  Poetry
812 1 3

Когато те замерват... Избери  
със камъните замък да издигнеш.
Не вярвай вече в дребните лъжи,
че мост ни свързва и докосва ни душите.

Защо ти трябваше да полетиш?
Замерват с прашки всички волни птици.
(„Русалките”разкъсваха звезди, 
пришиваха в очите им куршуми.) 

Когато те оплюват... Разбери,
не могат и влечугите да литнат... 
Защо по устните стрела кърви, 
убивайки с отровата мечтите?

© Василена Костова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??