25.08.2017 г., 22:57 ч.

Когато ти е тежко на душата 

  Поезия » Хумористична, Друга
736 2 3

Когато ти е тежко на душата

или пък някой Гад те наскърби,

вземи си раницата и иди във планината

и хубавичко го напсувай ти.

 

Първично е, но влез във пещерата.

И там, сред тишина подземна,

вълшебна, като музиката на Орфей,

се остави да те отпусне самотата...

 

На воля там лудувай и бесней,

можеш там да викаш, да крещиш,

ала да правиш пакости - недей.

Внимавай много, там да не рушиш!

 

Защото сталактита расте бавно.

Със сантиметър на столетие. И повече дори.

И счупиш ли го - ще те бия много.

И във... потайно място ще си го садиш.

 

И с прилепите ти не се бъзикай,

че са доносници и ще те издадат.

Веднъж запалил беше някакъв пред входа

на пещерата огън. И измряха много.

 

Но гръм в последствие удари.

Компютърът му изгоря.

И дъщеря му малолетната - забременя.

© Ангел Милев Всички права запазени

Посветено на всички, които работят по опазване на подземните богатства на България.

 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И на мен допадна посланието и стиха ти, Ангел! Споделям предишните коментари. Поздрави!
  • Да, сред природата можеш да си на воля себе си, но и да я пазиш ревностно също трябва. Поздрав от мен!!!
  • Посланието е сериозно и го приемам, но стихът ме усмихна. За тази усмивка благодаря! Поздрав!
Предложения
: ??:??