10.01.2024 г., 17:35 ч.

Когато видя падаща звезда 

  Поезия » Друга
153 0 1

 

Когато видя падаща звезда

аз винаги си нещо пожелавам:

дали ще е за мен или света,

обичам аз доброто да раздавам.

 

Да има мир по цялата земя,

да няма никъде деца убити,

да няма никъде в света война,

да няма майки в гробове зарити!

 

Писмото ми – послание за мир

в морето Черно аз в бутилка пуснах

да плува в тази необятна шир,

но в миг звездата пламна и угасна.

 

Не свети вече моята звезда,

но все пак знам, доброто побеждава

и ще се сбъдне моята мечта:

в сърцата ни любов да се вселява.

 

© Силвия Милева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??