23.01.2019 г., 14:05 ч.

Когато виното старее 

  Поезия
273 1 4

Животът е очакване за радост,

и полет нов за възкресените души.

По-вкусна е горчивата му сладост

щом любовта сърцето оглуши.

 

Не чакай да узрее в чаша виното,

сложи го в бъчва с дъбов аромат.

Да черпи от танините на времето,

а не от сълзите на всеки непознат.

 

Не пий го непроходило, незряло,

когато виното добро е за стареене.

В опушен вкус на карамел лежало,

за тялото е живо вдъхновение. 

 

Изплакната е чашата рожденна.

В поръбени ръкави влизат дните.

От старо вино за любов последна

наздравиците няма да броите.  

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Любов и вино, вино и любов.... Ммммм, прекрасно!
  • Благодаря за това което намерихте и харесахте!
  • Много ми хареса! Поздравления!
  • Браво! Много ми хареса.Живота и любовта описани чрез виното...
Предложения
: ??:??