9.04.2017 г., 10:28 ч.

Кой 

  Поезия » Гражданска
698 0 2

Извиваха се турски маанета,
народът се тресеше във кючек.
Наивните си пишеха куплети
с носталгия по миналия век.

 

Лудите лудуваха конкретно,
но никой не надигаше глава.
Тревясваха трамбовани пътеки
под гъстата изкуствена мъгла.

 

Поповете се учеха да лъжат.
Министрите – да мамят и крадат.
Нервите като цигулка стържеха
със счупен лък по тоз разстроен свят.

 

Балканът се превръщаше в поляна.
Делю емигрант е и лети.
Йово, сам предлага свойта Яна,
даже я предлага без пари.

 

Три синджира роби, водят други
дето закопчават се сами.
Райниното знаме кой загуби
или с маане го подмени?

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??