16.05.2023 г., 14:28 ч.

Кой 

  Поезия » Гражданска, Друга
148 0 0
Кой

 

Кой? 

Кой би помогнал на страдащия по родината, 

носещ етикета „чужденец”? 

Щастлив е там родоотстъпника-казват, 

но не виждат ли агонията 

и трънения, кървав венец...? 

Вечно, Българио, 

вечно, майко, погледа към теб е взрян, 

но да се върнем... 

Ах, това е само блян... 

Спомените, горещите сълзи 

се превръщат в безкраен океан... 

Стоновете тихи пронизват мрака 

сякаш с ятаган... 

Връщане към тебе, мила майко, няма... 

Паднали сме в огромна яма... 

Потъваме в нея с поглед за тебе замечтан 

и високо вдигната глава... 

Но не, родино, ние нямаме право на слова... 

До болка влюбени в теб 

и двойно мразещи властта, 

вървим към гибелта с надежда, 

че ти ще отмъстиш за нас – изтезаните деца...

© Inna Dancheva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??