27.03.2016 г., 22:29 ч.  

Кой беше ти 

  Поезия » Любовна
627 2 1

Кой си ти, че май забравих?

Виждам във очите ти сълзи.

Какво очакваш-да простя ли?

Нима си този, който ме рани?!

 

Не помня твойто име. Съжалявам.

Не помня думите, с които ме плени.

Останали са белезите само 

на рани причинени от лъжи.

 

Не се опитвай да припомняш

за време на усмивки и мечти.

Любовта не може да вирее

във почвата осеяна с лъжи.

 

Не помня миговете с тебе.

Казваш ми, че те боли.

А помниш ли, когато ме остави?

Защо при мен се връщаш ти?

 

Кой си ти, че май забравих?

Виждам във очите ти сълзи.

Не помня твойто име. Извини ме.

Но моето не ще забравиш ти!

 

Християна Рачева

© Християна Рачева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много добре изказано! Мелодичността и тона на това стихотворение ми харесаха особено много. Разделите наистина са ужасни и непростими, когато любимият човек те обиди и нарани, преди да затвори вратата след себе си, оставяйки те без никакъв срам. По скалата от 1-10, давам пълно 10!!
Предложения
: ??:??