25.11.2007 г., 18:58 ч.

Кой днес гледа към звездите? 

  Поезия
514 0 7
 

Кой днес гледа към звездите?

Луната бледа между тях лежи...

Вие в небеса от прах блестите,

а дрямка на лъчите ви тежи.

 

Кой днес гледа към звездите?

Мечтателят? В небето търсещ знак?

А вие все така мълчите,

в мечтите му обгърнати сте в мрак.

 

Кой днес гледа към звездите?

Градът, потънал тихо в морен сън?

Докога в тъгата ще блестите?

Спи денят, когато мракът властва вън.

05.07 г.

© Тинка Това Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??