24.08.2007 г., 13:54 ч.

Кой ли би разбрал? 

  Поезия
673 0 11
Кой ли би разбрал смъртта на топлината,
сковаващият студ, плачът на тишината?
Треперащата сянка на гаснещи лъчи,
умиращи в агония, потъващи в лъжи?
Тревогата отлита, на вятъра във плен,
вече няма нищо, няма нищо  в мен.
Мой единствен спътник е Майката Земя,
само тя усеща, разбира само тя.
Тръгнах аз по пътя, към края зъл и сив.
Достигнах го. И знаеш ли? Там себе си открих...

© Петя Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??