8.12.2006 г., 4:29 ч.

Кой ще отрече?... 

  Поезия » Гражданска
745 0 3

Продънено корито,
ама изплуваме...
Животът е сито,
не с хора,
а с човечета!
С думи се удряме -
всеки за себе си,
а другите... апатия.
Грозни сме някак си.
Какво можем?
- Да завиждаме!
А нечие щастие
тече покрай планове
за очаквано бъдеще,
а завистта живее
от радостта
много по-дълго...
Зад ъгъла наднича
просяче смугло.
Безверието се припича
на зимното слънце.
Едно циганче...
на никого не прилича.
Какво правим?
- Строим реклами
и ги дъвчем,
обличаме, събличаме...
преглъщам!
- Хайде!
Нека нахраним с тях
безверието на
гладните -
те всички съществуват
зад ъглите...
А ние живеем!
Продънено корито,
ама изплуваме
на гърба на другите
... добре ни е!

© Мирослава Грозданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??