8.04.2010 г., 13:27 ч.

Кой си ти? 

  Поезия » Друга
641 1 4

Кой съм аз?

Наследник на маймуни,

отломка жалка

на случаен взрив...

Безцелно ходещ

в самотата си мечтател,

обречен по ирония да свърши

жалък и отчаян,

ням и сив... 

 

Кой съм аз?

Животно със морал ли,

попаднало във вихъра

на скучен филм...

Орисан да се бори

със провала си бездарник,

някой, който си отива

защото някога е бил...

 

Кой съм аз?

Не съм това,

което другите си мислят,

не съм илюзия и дим

от вчерашния смог.

Аз съм някой,

който е обичан.

Откупен скъпо -

откупен със кръвта на Бог.

 

Това съм аз.

Не съм богат,

но съм свободен

и ми стига,

но знаеш ли –

въпросът простичък стои.

И наистина не е въпрос на книга,

а реално питане и то е -

Кой си ти?

 

 

© Явор Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво? Толкова много смисъл във формата на хубаво стихотворение...
    Пишеш впечатляващо.
  • Страхотно!!!
  • Хареса ми много!Прочетох и си зададох много въпроси.Поздрав!!!
  • Кой си ти?
    Впечатляващо!!!
    Задавали ли сме си въпроса - кои сме ние, ние ли избираме как да живеем, щастливи ли сме, знаещи ли сме, можещи ли сме???
Предложения
: ??:??