9.05.2008 г., 10:18 ч.

Който мързелува - гладен поминува 

  Поезия » За деца
1406 0 9

КОЙТО  МЪРЗЕЛУВА  - 

ГЛАДЕН  ПОМИНУВА 

 

Тръгнала в полята

дружина сърцата:

- Да режем, Косе, лозята.

- Къща строя за децата.

- Ще копаем, Косе, лозята.

- Зает съм, мътя яйцата.

- Връзваме, Косе, лозята.

- Малки са ми децата.

Узряло грозде в лозята.

Тръгнал Косът с децата.

Зрънце не набрали -

лозарите го обрали.

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??