May 9, 2008, 10:18 AM

Който мързелува - гладен поминува 

  Poetry » For kids
1420 0 9

КОЙТО  МЪРЗЕЛУВА  - 

ГЛАДЕН  ПОМИНУВА 

 

Тръгнала в полята

дружина сърцата:

- Да режем, Косе, лозята.

- Къща строя за децата.

- Ще копаем, Косе, лозята.

- Зает съм, мътя яйцата.

- Връзваме, Косе, лозята.

- Малки са ми децата.

Узряло грозде в лозята.

Тръгнал Косът с децата.

Зрънце не набрали -

лозарите го обрали.

© Лилия Велчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??