31.05.2010 г., 14:38 ч.

Кокичената катафалка 

  Поезия » Пейзажна
582 0 12

В априлски сняг видях едно кокиче.
Като последен зъб в уста на мумия.
Като подарък за отминало обичане.
Една камбана. Или пълнолуние.


Реших да го откъсна и запазя.
Благословия е на редки влъхви.
Кокичето, от пръстите премазано,
изви се във предсмъртен гърч. Издъхна.

Керванът тътри се, а гарваните грачат.
Камбаните... ще помълчат за малко.
И мълчаливо, тихо ще оплачат
кокичето в ръката - катафалка.

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??