21.11.2019 г., 10:20 ч.  

Koледа 

  Поезия » Друга
1191 0 2

Коледа
*******


Тихо се изсипва по покривите на къщите белият сняг,
А вън всичко е в бяло като във приказка вълшебна.
Минават по улицата весели хора в тихата и свята нощ.
На небето светят звезди,
но само една свети най-ярко на небето сега.
Витлеемска звезда нарича се тя,
и предрече радостната вест.
Вестта, че тази вечер Бог се роди,
в ясла една във Виетлеем.
На Коледа желание си намисли и то ще се осъществи.
Защото в коледната нощ се случват чудеса.
Потопете се в магията на Коледа,
и сбъднете своите мечти.
Вярвайте в Бог и той ще ви пази всеки божи ден.

 

Автор : Валя Йорданова

© Валя Стефанова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледно наричане »

14 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??