На вратата някой чука,
със брада и очила.
Дядо Коледа е тука,
търси малките деца!
пр: Чук - чук - чук,
чук - чук - чук!
Има ли дечица тук?
Чук - чук - чук,
чук - чук - чук,
Дядо Коледа е тук!
Сръчно във чувала бръква
и подаръци раздава.
Детска радост бързо хвръква,
над снега се разпилява.
пр: Хо - хо - хо, хо - хо - хо,
кой написа ми писмо?
Хо - хо - хо, хо - хо - хо,
има ли дете добро?
Светят малки личицá,
греят детските очи.
Днес е Коледа добра,
днес Спасител се роди!
© Хари Спасов Всички права запазени