20.12.2018 г., 17:12 ч.

Коледа без теб 

  Поезия
508 0 0

Зимата разстила свойта бяла пелена.

В прозореца ми хиляда светлинки блещукат!

Далече си. От мене си далеч сега.

На вместо тебе тишината ме прегръща.

 

Снегът се сипе сякаш хиляди звезди.

В съзнанието ми един въпрос се мярва.

Празнуват ли онези, дето са сами?

И аз присядам тихо до елхата.

 

Ухание на боров клон.

Светлини от огън позагаснал вече.

Коледа е! Но без теб.

За мен е просто една обикновена вечер.

 

Автор: Полина Велчова

© Полина Велчова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??