7.12.2018 г., 13:10 ч.

Коледа в гората 

  Поезия » За деца
872 0 0

                                  Стрина Врана отзарана

                                  стресна сънната гора:

                                  - Сняг ще падне много рано!

                                   Вятърът го е разбрал.

 

                       Припев: Птиците да пеят песни!

                                   Коледа ни дава знак.

                                   Звезден кош се е разсипал

                                   върху снежната гора!

 

                                   Нека феите извият

                                   най-красивият венец!

                                   И Елха да си избират

                                   жителите горски днес!

 

                       Припев:...................................

 

                                    Да помислим за трапеза.

                                    Мечо пак да носи мед!

                                    Ежко ябълки да струпа!

                                    Лиса - пиле!Трябва ред!

 

                        Припев:......................................

 

                                    Ще ни трябват морков, зеле...

                                    Зайко, тичай да береш!

                                    Кумчо Вълчо ще постели

                                    с кожи агнешки добре.

   

                         Припев:........................................

 

                                      Веселбата ще се чуе!

                                      Дядо Коледа е с нас!

                                      И приятелството чудно

                                      ще ни топли в този час!

 

                          Припев:...........................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледна песен »

19 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??