Отдавна някой беше казал:
"На Коледа се случват чудеса",
но този някой не е знаел,
че чудесата, всъщност, са лъжа.
Когато вятърът засвири във комина
и зимата събуди всички чувства,
тогава сещаме се да сме мили –
трепет, който бързо ни напуска...
И днес е празник – щастие за всички,
а аз, угрижена, се чудя:
на празник сме добри в кавички,
а после в злобата се губим.
Нима ни стига минута любов,
нима не ни е нужна всеки ден?
Нима за любовта не е готов
светът ни, иначе студен.
На празник всеки дава от сърце
това, което няма да даде
и свил е в своите ръце,
усмивката на някое дете.
Сега е Коледа и обичта не стихва,
но питам се – защо и колко?
Това е обич, дадена със лихва,
изпълнена с измамна болка.
До утре, може би, докато
празникът не си замине,
а после, посред тежките си дни
изцяло ще забравим да сме мили...
© Може би закъсняла Всички права запазени
Силни думи, Мария!
Хубав стих!