23.11.2008 г., 0:15 ч.

Коледна трапеза 

  Поезия » Друга
915 0 8
   

Да не го четат вегетарианци

и защитници на животни!

Уважавам техните виждания,

но на село е така,

щом вън затрупа ни снегът.

 

 

 

КОЛЕДНА ТРАПЕЗА

 

(За здравето на Ванчо Бригадира 

и в памет на гудата Гошко)

 

Навънка студено е, но грее слънце

и бутилката с вино изпивам до дънце.

 

Цената на свинското рязко подскочи,

а моето прасенце помийка си лочи.

 

Нека се храни, да стане голямо

за Коледа него ще заколим само.

 

Първо на двора ще му падне главата

и после с мръвки ще напълним тавата.

 

Ракия ще пием с тез мезета чудесни

и заедно ще пеем Коледните песни.

 

Който на празника в къщата влезе,

трудно навънка трезвен ще излезе.

 

Приятели, нека съберем се тук,

а жената ще пържи мръвки с праз лук.

 

 

23.12.2007 г.

с. Голема Раковица

© Валентин Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??