22.12.2012 г., 20:26 ч.

Коледни сълзи 

  Поезия » Философска
1280 0 22

Живота е пътечка между вещите,
останали след тежък махмурлук,
причината, за който се присещам,
в тъй липсваща е Коледа... и дух,

във мършавото тяло на годината,
през многото от следващите дни,
в безцелни разстояния изминати,
на други да покажем, че вървим,

а всъщност да потъваме из пясък,
в мрак следващи душата-бедуин,
удобно предпочитащи гримасата,
с най-скромната вечеря за един,

сепукото - на собствените чувства
и дом - без всекидневна за мечти,
повярвали, след хлебеца насъщен
ще сетим, в нас, любов да избуи...

А можеше да бъде толкоз просто,
след факта, че се раждаме добри,
порок си е навярно да залостваме
в очите - струйка с коледни сълзи?

© Ангел Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??