18.12.2006 г., 22:52 ч.

Колко още 

  Поезия
776 0 3
Две души в една се слели, а пък моята - линее. Колко още дни, недели тя пред тебе ще немее? Колко още ще те чака млада, буйна женска кръв? Тръгва вече, тръгва влака с порива ми луд и пръв. Колко още сълзи ще се слеят с нощите ми тихи и безсънни? Даже и звездите вече ми се смеят, че те чакам тука с устни бледи и безплътни. Колко още горест и горчилка в мене ще се трупат на купчина? Колко, скъпи, ще да се кандилка любовта към тебе и да чезне сиротиня? Ще ли да се върне смелостта ми тъй да те погледна, честно и открито, ще ли да притиснем длани върху длани, или ще изтлеем... със сърца прикрити? Колко ще ни струват днес и вчера, ще ли да го има утрето ни питам? Е ли любовта ни глупава химера, сме ли непознати... тук до теб умирам...

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хахах. Защо търсите толкова буквализъм в стиховете... "стеснителният" е мъжът ми =) Нейсе, благодарско за коментарите. и поздрави!
  • Ами, ако не искаш да чакаш- действай.Може да е по- стеснителен. Отвори му очите!
  • Колко още ще те чака
    млада, буйна женска кръв?

    Ето това ми хареса...
Предложения
: ??:??