Колко тежи онази самотна сълза,
спотаена във крайчеца на окото,
която неволно се спуска в нощта,
разкривайки всичко каквото
е събрано в сърцето ранено?
Колко тежи онази горчива сълза,
попила извън всяко съмнение
вик болезнен на крехка, ранима душа?
Колко тежи онази парлива сълза,
поела краткия път към земята,
дето премрежва и замъглява света?
За какво си струва да бъде пролята?
Веси_Еси (Еси)
© Еси Всички права запазени