28.03.2024 г., 21:22 ч.

Копнеж 

  Поезия
58 3 1

Трябва ми толкова малко-

спомен като речно камъче

скрито в роклята на реката,

смях на дървета,

които говорят помежду си,

решат зелените си коси,

за да ги харесат славеите

и да направят гнездата си,

а после да пеят цяла нощ.

Трябва ми спомен за тебе,

да го скрия в тайния джоб на сърцето,

да те измисля отново, 

да си кажа, че бъдещето предстои,

а светлия хълм е далече.

Измислям приказка.

© Мая Тинчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Трябва ми спомен за тебе,
    да го скрия в тайния джоб на сърцето"

    Точно и въздействащо. Поздравление, Мая!
Предложения
: ??:??