Mar 28, 2024, 9:22 PM

Копнеж 

  Poetry
61 3 1

Трябва ми толкова малко-

спомен като речно камъче

скрито в роклята на реката,

смях на дървета,

които говорят помежду си,

решат зелените си коси,

за да ги харесат славеите

и да направят гнездата си,

а после да пеят цяла нощ.

Трябва ми спомен за тебе,

да го скрия в тайния джоб на сърцето,

да те измисля отново, 

да си кажа, че бъдещето предстои,

а светлия хълм е далече.

Измислям приказка.

© Мая Тинчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Трябва ми спомен за тебе,
    да го скрия в тайния джоб на сърцето"

    Точно и въздействащо. Поздравление, Мая!
Random works
: ??:??