7.06.2012 г., 10:43 ч.

Копнеж по моето село 

  Поезия » Гражданска
631 1 1

 

 

  Копнеж по моето  село

 

Копнял съм аз с копнежа на селата,

защото  мляко там съм забозал.

Макар че се загубих във мъглата 

и другаде получих своя дял!

 

Аз пътя си от селото захванах.

Израснах там под селското небе.

И романтичен селянин останах.

Във селото е моето сърце!...

 

От селото  душата си получих 

и толкова години пропилях 

присъдата си градска да получа,

но фен на селото си останах...

 

Обичам  стиската зелено сяно,

която пред магарето върви...

Без нея сякаш времето е спряло...

Не искам градски хитрини.

 

Не съм се възхищавал от Андрешко,

Бай   Ганя  не съм смятал за баща.

О, знам, че в село се живее тежко,

роят се и безумните  неща!

         28.07.1950 г. Драгойново

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??