18.05.2021 г., 13:38 ч.

Копнежът 

  Поезия » Любовна
284 2 7

Искам да виждам жената у теб!
Слагай, любима, и грим, и червило.
Аз ще си нося костюма – поет –
бавно потънал в лицето ти мило.

Искам да хвана дланта ти навън.
Нека за миг да ни зърне тълпата.
Щом те прегърна, светът да е сън!
Нека на нас се учудят лицата!

Искам, когато по пътя вървим,
ти да си моята горда царица –
сякаш те гледа с очите си Рим,
сякаш сияеш на предна корица.

Искам животът да блика от теб.
С теб да се возим в красива каляска.
Щом те целуна след този куплет,
искам тълпата да пее и пляска.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??