В подредения свят,
до секунди разчетен,
планиран,
програмиран,
сверен,
да кривна желая –
я вляво,
я вдясно
и да се запилея нейде,
някой ден.
Да яхна жребеца
на своите чувства
и диво да литна
в галоп,
през глава
да препусна,
планини
да превзема,
а сетне да потанцувам
„гавот”!
Да вият от болка
ръждиви окови,
да ги втриса
сухите числа –
в слънчев прах
да се превърнат,
а сетне и в чудна
планета - мечта!
В подредения свят,
до секунди разчетен,
планиран,
програмиран,
сверен,
разберете –
да кривна тъй искам
и да се запилея нейде,
някой ден…
© Росица Танчева Всички права запазени
Поздрав!