Плетем съдбите си,
с нишки от коприна,
скъпоценен плат,
твърде наранима!
И садим цветя,
в душевната градина,
те ще разцъфтят,
с на доброто хлорофила!
Душата обаче,
от плевел не иска плод,
знае че стойностното,
дава красота на тоз живот!
Времето е симулация
на целия ни безпорядък,
семето не го вълнува
че часовникът тиктака!
Както пъсякът се рони,
неподвластен на стрелката,
за физичните закони,
няма никаква представа.
Той и Буда пръв се светна,
да живее за момента,
със съзнание надминало,
и бъдеще и минало.
Човекът днес,
в името на кой прославя,
и трябва ли религия,
да управлява нашта' вяра?
Бог ни прояви,
в диапозити,
на дните минали,
и бъдещи красиви.
Това, което си,
е част от дълга лента,
и ти си само миг,
на вселената фрагмента.
Трудно той откликва,
но нещем да разбереме,
щом го викаме не идва,
но е винаги на време!
Над животите ни бди,
нашта' тайна сила скрита,
и над нашите съдби,
обвити в коприна...
© Валентин Хаджиев Всички права запазени