Полярна мрежа от пеперуди
вплетени в космическа спирала –
тялото живее в астрала;
не слиза на земята;
парадоксална илюзия –
душа от плът и плът от душа
е една цяла от безкрайна права.
***
Неугасваща светлина на светулки
в каквито поискаш цветове ще засияят –
достатъчно е само да поискаш.
***
Ако пожелаеш тишината
да оживее –
достатъчно е да седнеш
и да се заслушаш
в птичите песни.
Затвори очи и ще
видиш камелиите
в твоята градина –
разцъфнали.
***
Плетка от копринени струни,
обвити в пергамент и пера
бе оставена върху люлка,
под короната на вековна върба -
букет и върната усмивка
за самотни мечтатели.
***
Мъглявините са одеяла:
искани от всички живи същества,
но недостижими и твърде скъпи
за да се докоснат до тях.
Полимерна утопия запечатана
в бяла материя.
***
Но и това им стига:
в сънищата да имат
всичко, което поискат.
© Нина Чалъкова Всички права запазени