25.03.2024 г., 6:35 ч.

Котва в свобода 

  Поезия
86 2 0

Пусни котва в свобода

барут събуден в клечка, угар в цървул пепелник

отърсена от души - черупки и водорасли

свещ без светлини запали

за да ме намериш, да забравя

 

течността зелена в бутилка разклати

преди да сипеш в чашата от празник

бутилка на дух без капачка

снегът последен, инфинитив 

мотив от грешното отплава, вестник, корабче.. играчка

 

пусни котва в свобода

тамян да е угодно

безцветен, топъл восък

морски фар от хорската мъгла

спуска речи, никотин за неизползван мозък

 

Робин Худ - крадец на време, не в гори, но в дълбини

умният, лудият и простакът той цени

загасен все пак дими

сам сред хора - самотен между тях на рента 

русалка руса, опашката зелена - мента

 

пусни котва в свобода

отърсена от съдби и възли на въже

мъртво, лютиво, сладко течение

със всичките монотонни мисли на мъгли

облаци във дълбини ще ви въвлече

© Stew Carrey Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??