Пусни котва в свобода
барут събуден в клечка, угар в цървул пепелник
отърсена от души - черупки и водорасли
свещ без светлини запали
за да ме намериш, да забравя
течността зелена в бутилка разклати
преди да сипеш в чашата от празник
бутилка на дух без капачка
снегът последен, инфинитив
мотив от грешното отплава, вестник, корабче.. играчка
пусни котва в свобода
тамян да е угодно
безцветен, топъл восък
морски фар от хорската мъгла
спуска речи, никотин за неизползван мозък
Робин Худ - крадец на време, не в гори, но в дълбини
умният, лудият и простакът той цени
загасен все пак дими
сам сред хора - самотен между тях на рента
русалка руса, опашката зелена - мента
пусни котва в свобода
отърсена от съдби и възли на въже
мъртво, лютиво, сладко течение
със всичките монотонни мисли на мъгли
облаци във дълбини ще ви въвлече
© Stew Carrey All rights reserved.