16.11.2021 г., 20:47 ч.

Коя си ти? 

  Поезия » Друга
499 4 11

Коя си ти? И откъде дойде?

Изглеждаш по детински тъй невинна.

А покрай мене вятърът плете

от жълтите листа жилетка фина.

 

Наметна те и с нея засияха

в очите ти златисти петънца.

Усмихна се и изведнъж изгряха

в сърцето ми забравени слънца.

 

Дойде до мен и нежно ме погали,

и в есента надигна порив жив.

Коя си ти? Не идваш ли от Рая?

Ще мога ли да бъда пак щастлив?

 

Мълчиш. Златистите ти ириси

изгубиха цвета си. Ти заплака.

След миг изчезна и със теб отиде си

последната надежда на глупака.

 

 

 

© Nina Sarieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??