2.05.2005 г., 10:29 ч.

Крадец 

  Поезия
1174 0 1
Крадец (посветено на Бори)

Обичал ли си някога така безумно,
че себе си до край да раздадеш?
Таил ли си в сърцето си частица от любов,
за която си способен да умреш?
Не! Нали? И затова незнаеш...
Погубваш нейни чувства и мечти
без да се замислиш, че я нараняваш,
а тя отново е готова мълчаливо да прости
без прошка ти да заслужаваш.
Колко още от душата и ще грабиш?
Нима всичко, за което до вчера идваше не взе?
А днес дошъл си за какво? -
Отново празни да оставиш тези две,
протегнати към теб ръце.
И утре тя отново ще те чака,
готова последното от себе си да ти даде,
без дори да осъзнава, че е вече "празна",
че е останала внезапно без сърце.

© Ралица Божкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??