16.11.2023 г., 17:55 ч.

Край далечен бряг 

  Поезия » Гражданска
163 1 4

Воюват край далечен бряг
незнайни и богоизбрани
и всеки търси своя враг
и всеки носи свойте рани.

 

Уж всички вярват в бог, но свой,
за другия там място няма,
за тях е рай приготвил той
а за врага позорна яма.

 

Дали желаем мирни дни
дали светът лекува рани
или прегръща се с едни
и счита ги богоизбрани.

 

Любов, но само към избрани
в това е тъжната ни драма   
когато другите не браним
то за мира надежда няма.

© Огнян Железов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??