14.12.2009 г., 12:55 ч.

Край горското езеро 

  Поезия
413 0 1

Там, край гората, е езеро скрито -

няма шум, вятър гали клони едва.

Ето, приказни феи, след залеза тука,

омагьосал гората, вълшебникът идва насам.

 

Хей, вий бури и птици, къде сте?

Хей, дървари и жители горски, не виждам и вас

сякаш жива е само водата, която блещука -

няма жива душа в този приказен рай.

 

Уморена, но властна, луната изгрява

 и лъч призрачен осветява горския мир,

бухал някакъв там се обажда

и магически звуци се реят нейде далеч.

© Валесион Валесион Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??