13.04.2008 г., 16:49 ч.

*** (Край тези брегове...) 

  Поезия » Друга
448 0 2
***
Край тези брегове,
къдeтo си почиват музите,
косите си разплитат и се смеят,
и изящните си глезени
                от никого не крият;
                край тези брегове,
къдeтo извисява се
на поезията храмът,
с изящни колонади
                от вятър и от пясък;
                край тези брегове,
къдeтo са метафори медузите
и хищниците блеят,
а кoгaтo ожаднеят - от морето пият;
край тези брегове
изглежда пътя са изгубили
там, онези, двамата -
                в нищото пропадат
                със безшумен трясък.

© Константин Делов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??