Човечеството е скачени съдове,
в които любовта бушува,
запълвайки пространство с вечност.
Омразата е буква ,,А” във азбуката и.
Дивачката, която опитомява
и дава смисъл на останалите букви,
а ний сме сътворени неграмотници.
Издялани сме от любов и за любов,
понесли аромата, и вкуса, и формата.
Преодоляваме като слепци
невидими кръстовища
от светлини и звуци,
но като риби самовлюбени сме
из самовлюбена Вселена,
защото плуваме във себе си.
Безлюбието не съществува.
Безлюбието е измислица.
Животи като хвърчила се реят
из вплетените кръгове
на любовта с омразата.
Животите припламват и бледнеят,
отнасяйки разнопосочните нюанси
на еднозначни чувства.
Илюзията на еднаквостта е
да създава тъждества,
които обявява за различия,
а ние с тях наивно да се кичим.
© Диана Кънева Всички права запазени