Aug 7, 2016, 10:48 AM

Крайчето на завесата 

  Poetry
326 1 6

             Човечеството е  скачени съдове,

             в които любовта бушува,

             запълвайки пространство с вечност.

             Омразата е буква ,,А” във азбуката и.

             Дивачката, която опитомява

             и дава смисъл на останалите букви,

             а ний сме сътворени неграмотници.

             Издялани сме от любов и за любов,

             понесли аромата, и вкуса, и формата.

             Преодоляваме като слепци

             невидими кръстовища

             от светлини и звуци,

             но като риби самовлюбени сме  

             из самовлюбена Вселена,

             защото  плуваме във себе си.

             Безлюбието не съществува.

             Безлюбието е измислица.

             Животи като хвърчила се реят

             из вплетените кръгове

             на любовта с омразата.

             Животите припламват и бледнеят,

             отнасяйки разнопосочните нюанси

             на еднозначни чувства.

             Илюзията на еднаквостта е

             да създава тъждества,

             които обявява за различия,

             а ние с тях наивно да се кичим.

             

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??