28.03.2008 г., 7:53 ч.

Кралица 

  Поезия » За деца
712 0 2

 

Кралица

Волна, смела, бърза,
без задръжки и спирачки,

любов търси и намира,
надежда дава, подарява.

Днес грачи грозновато,
утре пее сладкопойно.
Черна, бяла, жълта, сива,
разноцветна и красива.

Пръв дом, родна стряха,
шубраците, на ясена листата.
Зиме на курорт, тя юга опознава,
лете, всеки с грижи я дарява.

Всички викат й на нея птища,
а всъщност името й е кралица.

© Мария Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??