Mar 28, 2008, 7:53 AM

Кралица 

  Poetry » For kids
711 0 2

 

Кралица

Волна, смела, бърза,
без задръжки и спирачки,

любов търси и намира,
надежда дава, подарява.

Днес грачи грозновато,
утре пее сладкопойно.
Черна, бяла, жълта, сива,
разноцветна и красива.

Пръв дом, родна стряха,
шубраците, на ясена листата.
Зиме на курорт, тя юга опознава,
лете, всеки с грижи я дарява.

Всички викат й на нея птища,
а всъщност името й е кралица.

© Мария Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??