27.01.2019 г., 16:47 ч.

Красива заблуда 

  Поезия » Любовна
404 0 0

Някога отдавна във свят обикновен

пеперуда малка долетя във моя ден.

Донесе ми огнени, пъстри цветове,

за да стопи душевните ми ледове.

 

И опита се да влезе в моето сърце,

и пред портите му заигра хорце.

Но аз бях скрил всички ключове,

за да се спася от възможни шутове.

 

И чак сега си дадох сметка за това,

че свързал съм я единствено с лова

на пеперуди със мрежичка дебела

която, разбира се, любовта и е отнела.

 

И аз, прехвърчайки от цвят на цвят -

взех че осъзнах, че тя не е от този свят.

тя живеела е в по-красиво  измерение

и не може да бъде просто за забавление.

© Есенен блян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??