16.05.2008 г., 9:30 ч.

Красота 

  Поезия
545 0 1

На ръба на всичко красиво
стоеше силуетът на съдбата!
В клепачите на детето сънливо
я имаше свободата!

 

В безкрая на синия простор
се криеше нещо малко,
но до края не достигна моят взор
и беше жалко!

 

На дъното на морето
проблясваше песъчинка от платина.
А всяка капка на сърцето
сякаш беше от коприна!

 

 

Едва отваряйки очи,
виждах ръба, дори отвъд него,
едва разтваряйки пръсти
докосвах лицето, даже и бледо!

 

Лицето на самодива,
носеща пошлостта на света,
но реалността беше крива
и красотата бе на върха на дланта!

© Зори Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??