11.04.2019 г., 12:03 ч.

Красота 

  Поезия » Философска
252 0 3

Какво е всъщност красотата,

дали когато външно тя се изразява.

Такава ли е истинската красота,

че съвършенството и в статуя се изявява.

 

Тя стройна е със правилни черти,

ваятел талантлив изрязал е снагата.

Детайли чудни е изваял от гранит,

но камък е и липсва и душата!

 

Но истинската красота,

тя всъщност от душата ни извира.

Дори и скрита във невзрачно тяло тя,

но само поглед и при нас долита.

 

Че истинска е и струи от вътре,

тя омагьосва те с очи и запленява.

И същността й като диамант блести,

и всяка плът от нея чара получава.

 

И красотата има ореол и ум и интелект,

и скромност неподправена, вродена.

Красивата душа е дар и жажда за любов,

но трябва да заслужиш за да бъде утолена.

 

Красивата душа е доброта,

тя с  чувства силни, с благородство е дарена.

И за да вкусиш глътчица от същността,

сълзи дари й от сърцето ти изцяло споделени.

 

Те чистите души от вътре се привличат,

че външност някаква си що ли значи тук.

Любов и доброта със себе си сливат,

единни се представят те пред Господ на света.

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??